KIM Frans BROSTRÖM   Billedkunstner : TEGNER : grafiker

CV/KONTAKT    home

Layout af tryksager, design af logoer, kombinerede opgaver med design og illustration, m.v.

 

DW 200516/150520

 

EKSEMPLER PÅ GRAFISK DESIGN

Hermed menes logoer, identitetsprogrammer, grafisk udformning af kampagner og serieudgivelser. Det kan være rent grafiske løsninger, eller grafisk design i kombination med tegning.

 

Mine kunder er det offentlige, private organisationer og institutioner, og musik- og bogforlag. Logoer og grafisk profil til skoler og design af undervisningsmaterialer til børn og voksne er områder jeg har beskæftiget med meget med.

 

 
 

 

 

 

 

 

LOGO TIL INSTITUT SANKT JOSEPH

 

Skolen Institut Sankt Joseph har en tradition med bånd til det franske; den franske lilje har optrådt tidligere på skolens brevpapir, så det var logisk at føre linien videre med en nydesignet, fransk lilje - som i virkeligheden ikke er en lilje, men en iris. Den franske lilje er kendt fra mange andre sammenhænge end de franske konger, det er også spejdernes symbol og er med i Milanos byvåben.

 

Det er skolens mål, at barnet skal stå i centrum og det gør det også på logoet. Det røde felt, som er meget vigtigt for logoets funktion, kan ses som hovedet på det begejstrede barn.

 

Logoet trækker i sin udformning tråde til historie og kristen-dom, og vil fortælle noget om, hvordan skolen ser sig selv og sin opgave. Det giver den pædagogiske mulighed, at logoet kan bruges som afsæt for samtaler om skolen om mange vigtige ting.

 

Der er udarbejdet, brevpapir, mailopsætning, kuverter, facadeskiltning, diverse tryksager, postkort, visitkort, flag og en designmanual. Skolens hjemmeside er udformet i samme design.

 

 

 

Logo for Be the Change

Udført for Institut Sankt Joseph. Her en variant med animation til skolens hjemmeside.

 

 

 

 

Animeret reklame

Som del af en større reklame- kampagne for en linie på skolen Institut Sankt Joseph har jeg lavet en animation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NYT LOGO TIL

COPENHAGEN INTERNATIONAL SCHOOL

 

Logoet viser en klode, et ganske oplagt symbol for denne skole, som også kan ses som intellektuelle byggeklodser for opbygningen af det hele menneske. Logoet er tegnet med pensel, til understregning af det kreative og menneskelige.  Klodens farver genkendes som farver på et atlas, og det røde felt kan ses som Københavns placering i verden.

Klodens har en aksel; den må gerne opfattes som en globus, da det jo kun yderligere understreger et læringselement, og akslens top danner et CIS, skolens forkortelse; det betyder at logoet også kan fungere alene uden navnetræk.

 

 

Variationer af logoet er udformet, bla. ved design af skolens netbaserede Newsletter.

 

 

Designprogram

 

Designet til Copenhagen International School omfatter logo i flere udgaver tilforskellige formål, brevpapir, kuverter, visitkort, mailopsætning, skiltning inhouse, facadeskiltning. Designet omfatter desuden et flag med en del af logoet.

 

Logo på muren

 

Her ses mit vist nok hidtil største logo, opsat på skolens facade mod Hellerupvej. Selve logoet er blevet malet direkte på muren, (det har jeg ikke selv gjort!) og bogstaverne er specielt udskåret i sort aluminium.

 

 

 

Alinea Akademi

 

Skolebogsforlaget Alinea er en del af, har lavet et akademi for skolen på alle niveauer. Jeg fik til opgave at udforme en logoillustration, som mere bredt end et logo kunne anvendes til at identificere Egtmont Akademi.

 

Som inspiration til tegningen fandt jeg i Vygotskies teori om zone for nærmeste udvikling, en vigtig forståelse af læring i moderne pædagogik. Da jeg selv har en læreruddannelse ligger det lige for at tænke i disse baner. Desuden er mennesket, som på en gang løber begejstret frem og betragter bagud (her nærmer vi os noget om systemteori og selviagtagelse) tegnet med tanke på Michelangelos berømte mand i cirkel.

 

 
 

 

Logo med international pris

 

Et logo udført i forbindelse med kirkernes fejring af år 2000 førte til Optagelse i The 5th European Design Annual 2000 og tildeling af Certificate of Design Excellence. Opgaven var bestilt af Kirkefondet og Det økumeniske Fællesråd. Logoet blev bredt anvendt og udgivet på en serie postkort.

 

Logo for Forlaget Aros

 

Til Forlaget Aros tegnede jeg et a i en cirkel. A-et blev til efter hundredevis af forsøg, på at slå to penselstrøg sammen til en god, dynamisk figur. Der er udformet kort manual, visitkort, brevpapir og kuverter. På bogrygge står a-et i cirklen som et let genkendeligt tegn.


 

 

 

 

Logo til Folkekirkens Skoletjeneste

 

Logo til Folkekirkens Skoletjeneste i Gentofte. Det viser en bygnig, som kan opfattes som en kirke, og indeni en spire som symbol på det pædagogiske arbejde. Spiren kan også ses som en trepas, en stilistisk form, ofte anvendt i middelalderen på bygninger, som symbol på Treenigheden.

 

 

 

 

Forsider for Vejkirker fra 20014, 07, 10 og 16

 

 

 

ILLUSTRATION OG LAYOUT

Vejkirkerne. Touristbrochurer

 

De nyeste udgaver af touristbrochurerne er udkommet lige før påske 2020. De er hver på hver 24 sider og fås gratis på bl.a. biblioteker og i kirker. Oversigten, som omfatter ca. hver fjerde kirke i Danmark, er en god hjælp for den der vil besøge kirkerne. Her kan man se åbningstider, hvor gammel kirken er, om kirken har kalkmalerier, om der er adgang til klokketårnet og flere andre ting. Kirkernes placering fremgår af et særligt desigmnet kort. I den seneste udgave er der også indtegnet de nye pilgrimsruter. Jeg har stået for det grafiske design af Vejkirkerne, tegnet kortene og symbolerne og har tegnet illustrationer ud fra fragmenter af kalkmalerier og andet kirkeinventar. De to brochurer trykkes i et meget stort oplag og er meget populære. De er smarte at have liggende i handskerummet for alle kirkeinteresserede.

Her ses eksempler på opslag fra Jyllands-hæftet.

En fuld pdf version af begge hæfter findes på Kirkefondet.

 

Logoet som ses øverst viser en nøgle, kombineret med en en typisk dansk kamtakket kirkegavl.

Grafisk design og illustrationer: Kim Frans Broström.

 

 

 

Logoet for Vejkirkerne er en nøgle, som samtidig også viser en typisk, dansk kamtakket kirkegavl.

 

 

I forbindelse med udgaven 2009 er udsendt et postkort med samme forsidetegning.

Kortet udkom i Finland i tilpasset form i 2011.

Her ses eksempler på opslag fra udgave af Jyllands-hæftet.

 

 

 

 

 

ILLUSTRATION OG LAYOUT

Jeg har nu arbejdet på 4 kasser til Format-systemet, et system af værkstedskasser til matematikundervisningen, med et hav af tegninger. Den første kasse var til 1. klasse, den sidste til børnehaveklassen.

 

Format til Børnehaveklassen udkommer også i Norge

Format ti Børnehaveklassen udkom 2009-2010. Kassen er også kommet i en norsk udgave.

 

Undervisningsmiddelprisen 2007 til Format 1

 

Undervisningsmiddelprisen blev uddelt  til Format 1 i 2007: "En værktøjskasse fyldt med spejle, spillekort og store tal lavet af skumfliser. Det var nogle af ingredienserne, der sikrede materialet Format 1 undervisningsmiddelprisen 2007 ved dagens prisuddeling. Materialet inviterer 1. klasses
elever til at dykke ned i matematikkens forunderlige verden" hedder det på Undervisningsministeriets hjemmeside.

 

Forfattere: Janus Madsen, Lone Anesen og Nina Winther. Forlag: Alinea.

Systemet består af en elevbog og en værkstedskasse.

Kim Frans Broström står bag kassen og dens indholds grafiske udseende og har lavet tegningerne til dens mange dele. Blandt andet deres ca. 56 værkstedskort med tilhørende kopisider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ILLUSATRATION OG LAYOUT

Temaværsted H.C. Andersen

Børnehaveklasse-2.klasse

Forlaget Alinea

 

Kassen indeholder en række aktiviteter med masser af tegninger, samt en fyldig lærervejledning med kopiark. Der er hentet en række illustrationer fra en ny bogserie med H.C.Andersens eventyr, som bl. a. kan bruges  som bagtæpper i et teater. Der følger figurer med fra eventyrerne. Jeg har stået for layoutet af materialet, har designet logoet (som også bruges på bogserien) og illustreret lærervejledningen. For eksempel til kopiark til Pigen med svovlstikkerne.

 

ILLUSTRATION OG GRAFISK DESIGN
Dialog mod Vold

Opgave for den nyoprettede institution DMV, som henvender sig til voldelige mænd. Her kan de søge hjælp, af hensyn til dem selv, men ikke mindst af hensyn til deres ofre, deres familie. Opgaven omfattede design af folder, illustrationer hertil samt logo. Der er også oprettet en hjemmeside, hvor den samme grafik anvendes, www.dialogmodvold.dk.

 

Logoet handler om styrke til at komme videre, om potentiale. Med tanke på Michelangelos kendte figur, som viser kroppens fysiske udstrækning, indskrevet i en cirkel, tegnede jeg en ny upoleret mand i pensel.

 

 

 

Se folderen som Acrobat-fil

 

 


GRAFISK DESIGN

Anne Øland: Beethovens klaversonater

I løbet af nogle år har Anne Øland indspillet alle Beethovens klaversonater. Denne imponerende bedrift er foreviget på 10 CD-er udsendt på pladeselskabet Classico. Kim Broström har stået for den grafiske udformning af CD-erne omfattende booklets (hvor Jens Østergaard har skrevet udførlig forklaring til musikken) coverbox og selve CD skiven. Der er gjort meget for at føre den grafiske linie igennem til mindste detajle, sådan som dette værk har fortjent. Det er fotograf O. Ingerslev som har fulgt Anne Øland i en længere periode og det er der kommet en masse flotte billeder ud af. Anne Øland sluttede projektet ved en række koncerter i Tivolis Koncertsal, hvor hun spillede alle sonaterne. I den forbindelse blev de to sidste CD-er udgivet.

 

 

ILLUSTRATIONER OG GRAFISK DESIGN I KOMBINATION

Ofte bliver jeg brugt til opgaver, hvor grafik og billeder skal fungere sammen på en særlig måde. Så står jeg for både illustration og grafisk design. Det kan være en utrolig praktisk produktionsform, idet illustration og layout tænkes som en helhed fra begyndelsen. Det kan være bogomslag,informations-materiale/foldere eller undervisningsmaterialer. Eller bøger, hvor illustrationerne og teksten får lov til at forholde sig til hinanden på en gensidig kreativ måde. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden er under opbygning. Flere eksempler kommer.

 

ILLUSATRATION OG LAYOUT

Temaværsted Eventyr

Børnehaveklasse-2.klasse

Forlaget Alinea.

 

Kassen indeholder en række spil og aktiviteter med masser af tegninger, samt en fyldig lærervejledning med kopiark. En af de eventyr som omhandles i Temaværkstedet er Fyrtøjet, som er kommet på forsiden. Kassens mærke er en glad frø med krone på.  Jeg har ialt designet 3 Temaværkstedskasser i denne serie.

 

 

KIM Frans BROSTRÖM   Billedkunstner : TEGNER : grafiker

CV/KONTAKT    home

MALERI og akvarel

ILLUSTRATIONER

GRAFISK DESIGN

Bogomslag